Certifikat bonitetne izvrsnosti

Certifikat bonitetne izvrsnosti jedan je od najvažnijih europskih standarda kojima se definira kvaliteta poslovanja, te je, drugim riječima, međunarodno priznata oznaka ekonomske kvalitete poslovnog subjekta.

Biti nositeljem certifikata bonitetne izvrsnosti jedno je od rijetkih priznanja kojim tvrtke dokazuju svojim potencijalnim partnerima da su odgovorna i kvalitetno vođena tvrtka s kojom treba poslovati.

Certifikat bonitetne izvrsnosti je potvrda dugogodišnjeg sustavnog i kvalitetnog rada koji certificirane tvrtke svrstava u sam vrh domaćeg gospodarstva, uz bok tvrtkama iz Europske unije jer se primjenjuju ista metodologija i dokazani kriteriji.

Analitička metoda izračuna jedinstvena je za sva tržišta Europe i temelji se na službenim godišnjim financijskim izvještajima poslovnih subjekata.

Certifikat bonitetne izvrsnosti temelji se na analizi financijskih izvještaja za prošlu godinu te prognoze uspješnosti u poslovanju za sljedećih 12 mjeseci. Analitička metoda izračuna jedinstvena je za sva tržišta Europe zbog čega rangiranjem u sam vrh poslovni subjekt postaje ravnopravni sudionik cijelog europskog tržišta.

Certificiranje je međunarodni standard kvalitete i međunarodna praksa kojom tvrtka jača svoj ugled, dokazuje da je poželjan partner, te da sljedećih bar 12 mjeseci neće ulaziti u blokadu. Tvrtka kao nositelj Certifikata bonitetne izvrsnosti dokazuje da je pouzdan partner, te stvara atmosferu povjerenja. Certifikat predstavlja izvrsnu dodatnu referencu, te je jedan od najvažnijih europskih standarda kojima se definira kvaliteta poslovanja.

Certificiranjem tvrtka se svrstala uz bok najboljim europskim poduzećima.

Analitička metoda izračuna jedinstvena je za sva tržišta Europe i temelji se na službenim godišnjim financijskim izvještajima poslovnih subjekata. Tvrtke s bonitetnom izvrsnosti posluju nadprosječno i kod njih je manja vjerojatnost da će iduće godine zabilježiti blokadu transakcijskog računa.

Za tvrtke s bonitetnom ocjenom izvrsnosti AAA procjena vjerojatnosti blokade računa u sljedećoj je godini manja od 1,5%.