E-uplatnice – slanje uplatnica za pričuvu e-mailom

E-uplatnice – slanje uplatnica za pričuvu e-mailom

Uplatnice za pričuvu možete primati i e-mailom. U svrhu točne identifikacije i zaštite podataka potrebno je ispuniti Zahtjev za slanje uplatnica za pričuvu e-mailom.

Uplatnica se dostavlja putem e-maila u pdf formatu i identična je onoj na papiru, te sadrži 2D barkod za lakše plaćanje putem mobilnog bankarstva. S obzirom da većina aplikacija mobilnih bankarstava podržava i učitavanje 2D barkoda iz galerije Vašeg uređaja, kod se može spremiti u galeriju tzv. screenshotom odnosno slikanjem ekrana uređaja, te na jednostavan način učitati prilikom plaćanja. Stoga uplatnicu nije potrebno printati.

Podnošenjem zahtjeva, uplatnice će stizati isključivo na e-mail adresu koju ste naveli za svako buduće razdoblje sve do eventualnog opoziva, stoga zahtjev nije potrebno podnositi za svako razdoblje posebno, već samo jedanput.

Slanje uplatnica e-mailom osim što je u skladu s digitalnom strategijom EU, idealno je rješenje za vlasnike stanova koji ne žive na adresi zgrade, iznajmljuju ih ili u njima samo povremeno borave, kao i za one koji zbog praktičnosti i organizacije arhivu plaćanja računa vode u elektronskom obliku. Posebno je korisno za vlasnike stanova koji imaju  podstanare, budući da se poslana uplatnica lako mailom prosljeđuje onome tko je plaća, a pritom se ne gubi kontrola primitka uplatnice.

Prednosti koje ćete ostvariti primanjem uplatnica e-mailom:

  • primanje uplatnica e-mailom potpuno je besplatno

  • primanje uplatnica omogućeno je bilo gdje, potreban je samo uređaj s pristupom internetu

  • eventualni gubitak računa sveden je na najmanju moguću mjeru budući da je jednom poslana uplatnica uvijek dostupna na Vašem e-mailu

  • smanjenjem potrošnje papira pridonosite očuvanju okoliša.

Share this post