COVID-19 Preporuke suvlasnicima zgrada

COVID-19 Preporuke suvlasnicima zgrada

COVID-19

Primanje stranaka

Od 15.07.2020. pri ulasku u ured obvezno je nošenje maske u skladu s Odlukom o dopuni odluke o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašenje epidemije bolesti COVID-19 Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske od 14.07.2020.

U skladu s aktualnom epidemiološkom situacijom, kontrolirano održavamo sastanke i primamo stranke pridržavajući se sljedećih preporuka:

  • ulazak u prostorije ureda moguć je isključivo uz prethodnu najavu -> točno vrijeme, uz točan dogovor s kojom osobom i koji je razlog sastanka
  • ulazak mora biti kontroliran -> po jedna stranka u isto vrijeme
  • uz održavanje razmaka -> od min. 2 m, odnosno sjedenje na razmaku od min. 2 m
  • uz opravdan razlog -> da se radi o stvarnoj potrebi za dolazak ukoliko se nešto ne može riješiti putem e-maila i/ili telefona (pogotovo se to odnosi na donošenje pismena koja se mogu poslati e-mailom, poštom ili ostaviti u sandučiću kao i do sad)
  • uz obavezno nošenje zaštitne maske

I dalje je preporuka:

  • ići na teren i sastanke održavati na zgradama, na otvorenom, a u uredu samo pod prethodno navedenim uvjetima i uz obvezno nošenje zaštitne maske
  • ukoliko se nešto treba preuzeti osobno, preuzimati na vratima bez nepotrebnih ulazaka osoba

Odgovorno poduzimamo sve potrebe mjere u skladu s preporukama nadležnih svjetskih i nacionalnih tijela te pratimo sve izdane smjernice prevencije i epidemiološke situacije COVID-19 virusa.

Zahvaljujemo na razumijevanju!

 

Letci o pomoći starijima

Stožer civilne zaštite izdao je letke u vezi pomoći starijim osobama koje žive u višestambenim zgradama. Ukoliko ste u mogućnosti molimo da ih isprintate i postavite na vidljiva mjesta u zgradi (na oglasne ploče, ulazna vrata ili druga prikladna mjesta).
Svi smo zamoljeni uključiti se u ovu akciju kako bismo svojim doprinosom i suradnjom pomogli prevladati krizu sa što manje problema.

Upute za siguran način obilaska starijih i nemoćnih osoba

Upute za siguran način primanja pomoći za starije i nemoćne osobe

Dezinfekcija zgrada

Tko i kada provodi dezinfekciju kao mjeru zaštite pučanstva od zaraznih bolesti

Upute HZJZ za predstavnike suvlasnika – dezinfekcija zgrada

Podijelite objavu