COVID-19 Preporuke suvlasnicima zgrada

COVID-19 Preporuke suvlasnicima zgrada

COVID-19

Primanje stranaka

NAJLJEPŠE MOLIMO SVE STRANKE DA SE OZBILJNO PRIDRŽAVAJU OVIH UPUTA

Stranke koje se ne pridržavaju ovih uputa, TE ONE KOJE NE NOSE ZAŠTITNU MASKU, neće moći biti primljene.

Od 15.07.2020. pri ulasku u ured OBVEZNO JE NOŠENJE MASKI! (Odluka o dopuni odluke o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašenje epidemije bolesti COVID-19 Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske od 14.07.2020.)

U skladu s aktualnom epidemiološkom situacijom, kontrolirano održavamo sastanke i primamo stranke pridržavajući se sljedećih preporuka:

  • ulazak u prostorije ureda moguć je isključivo uz prethodnu najavu -> točno vrijeme, po jedna osoba u isto vrijeme, uz točan dogovor s kojom osobom i koji je razlog sastanka
  • ulazak mora biti kontroliran -> po jedna stranka u isto vrijeme
  • uz održavanje razmaka -> od min. 1,5 m odnosno sjedenja na razmaku od min. 1,5 m
  • uz opravdan razlog -> da se radi o stvarnoj potrebi za dolazak jer je izvjesno da će se time nešto riješiti lakše, brže i učinkovitije, nego putem e-maila i/ili telefona (pogotovo se to odnosi na donošenje pismena koja se mogu poslati e-mailom, poštom ili ostaviti u sandučiću kao i do sad)
  • isključivo uz nošenje maske!

I dalje je preporuka:

  • ići na teren i sastanke održavati na zgradama, na otvorenom, a u uredu samo pod prethodno navedenim uvjetima i uz obvezno nošenje maske
  • ukoliko se nešto treba preuzeti osobno, preuzimati na vratima bez nepotrebnih ulazaka osoba.

Odgovorno poduzimamo sve potrebe mjere u skladu s preporukama nadležnih svjetskih i nacionalnih tijela te pratimo sve izdane smjernice prevencije i epidemiološke situacije COVID-19 virusa.

Zahvaljujemo na razumijevanju!

 

Letci o pomoći starijima

Stožer civilne zaštite izdao je letke u vezi pomoći starijim osobama koje žive u višestambenim zgradama. Ukoliko ste u mogućnosti molimo da ih isprintate i postavite na vidljiva mjesta u zgradi (na oglasne ploče, ulazna vrata ili druga prikladna mjesta).
Svi smo zamoljeni uključiti se u ovu akciju kako bismo svojim doprinosom i suradnjom pomogli prevladati krizu sa što manje problema.

Upute za siguran način obilaska starijih i nemoćnih osoba

Upute za siguran način primanja pomoći za starije i nemoćne osobe

Dezinfekcija zgrada

Tko i kada provodi dezinfekciju kao mjeru zaštite pučanstva od zaraznih bolesti

Upute HZJZ za predstavnike suvlasnika – dezinfekcija zgrada

Podijelite objavu